Sógornőm, Móni névnapjára készítettük ezt a fűszerkertecskét. Örült neki :-) Gondoltuk, segítünk neki, hogy kivigyük az autóhoz, de... "Nem, nem, ezek az én fűszereim!"

Nos, egy kb. 40-50 cm átmérőjű laposabb cserépbe ültettük. Szép lett, ugye...? Nekem kedvem telik benne :-)

 

 

 

 

 

 

 

Nem az igényeiket vettük figyelembe, méretük is más lesz - pl. a citromfüvet igencsak nyírni kell majd, a menta és a bazsalikom is mást szeret. Ez utóbbi a lényeg: melyik fűszer mit szeret. Ha ezt betartjuk, akkor szerethetjük igazán mi is őket, azaz akkor adnak bőséges "termést".  Tehát, ültess, Móni! Ami van benne: bazsalikom, izsóp, majoranna (tudom, hogy szereti a májas ételeket), menta, citromfű és szurokfű (oregánó).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ő, a bazsalikom... a bazsalikOM - szó szerint. Ez már saját vetés, ha egynyári növényről is van szó. Az én drága kis első fűszereim egyike... :-)

 

 

 

 

 

  

Díszítés (és könnyítés a meghatározáshoz): kavicsok, ezekre írtam a nevüket.

Szóval, boldog névnapot, Móni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr794487423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása