Van egy hely, ahová mindig visszakívánkozunk, a családom, mert van ott valami varázslat, amit még a hároméves kislányunk is megérez: "haza", azt mondja.

Szóval, ha jobban megnézzük az Őrséget...

... tágasnak érezzük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... lehet, hogy hazaérve gyorsan csinálunk egy vargánya-levest :-)

... látjuk, hogy ott szinte természetes, hogy fűszerkert van a ház mellett.

... szerethetik a gyerekeket, mert sokfelé építenek játszóteret nekik :-)

 

... még jobban szeretni fogjuk a fákat és magát a fát, mint építőanyagot is - a gerendákat, a göcsörtjeiket, az illatukat... és hogy milyen meleget is tudnak adni.

 

 

 

 

... látjuk, hogy jó lakóhely is (tudják ezt némely fővárosiak, városiak is, de többségük jól bánik vele).

 

 

 

 

 

 

 

 

... hogy van egy Fűszertár nevű hely (ki tudja, sikerül-e nekik boldogulni, de jó a kezdeményezés).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... megtudhatjuk, hogy a csilingelős autó finom fagyit hoz még a szer tetejére is (kicsi hűtőláda az autó hátuljában).

... észrevesszük, hogy itt ugyanúgy ki lehet feküdni egy nyugágyra, mint a strandon, csak egy kaszálón túl a zöld erdőre látunk rá, vagy a szomszédhoz egy kicsit a sok fán keresztül (mást ad, de nagyon jó ott ücsörögni).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

... akkor nem látunk mást, mint ami: egyszerű, egyenes, csöndes, kicsit párás, hűvösebb. Nem lehet máshogy látni, próbáltam. Itt nem találtam alternatívát, semmi kicsit rózsaszín, neon, semmi emeletes marhaság. Persze, akad itt is rossz indulat, kicsit erőszakos eladó, tejpor a szomszéd országból. De valahogy mégis haza akar az ember hozni innen valamit: a szabadságot, vagy a motivációt, amit ad. Így éreztem én...

Ildikó Bogi 2013.07.24. 23:21

Hírek

  • Június 1. óta összesen 36 mm! csapadék hullott nálunk. Gyanítom, máshol sem sokkal jobb a helyzet. Elkezdtem öntözni néhány fűszernövényemet, pl. a kakukkfüvet, hogy szebb formáját próbálja hozni. "Add már, Uram, az esőt...!"
  • Népes bazsalikom-táborom van :-) de sajnos nem saját termés, egyet kivéve: bazsalikom, törpe bazsalikom, bordó / lila bazsalikom, thai bazsalikom (saját). Próbálkozásom a citrom és fahéj illatúval idén kudarcba fulladt. Majd jövőre... Rajongásom a bazsalikom iránt amúgy töretlen - nagyon zamatos, finom :-)
  • Néhány fűszernövényt visszametszettem, pl. oregánó (szurokfű), majoranna. Szétdőlt, barnulni kezdett, szerintem jól tettem: szép új hajtásokat hoznak.
  • A menta árnyékban jól bírja a közel 40 fokot is, és igazi hűsítő sok mindenhez :-)
  • Van egy új kedvencünk is: a zsálya. Mutatós, bokrosodó növény. Tonhalhoz, cukkinihez használtam eddig, sikerrel.
  • Levendulát learattam - nemrég az angol (hosszabb szárú) változatot is. A leghosszabb szár 63 cm-nyi volt (az összehasonlítás kedvéért mellétettem egy mobiltelefont és egy palackot).

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Lekvárkészítés folyamatban, még jön a szilva, körte :-) Eddigi kunsztjaim: sima baracklekvár, rozmaringos baracklekvár, meggyes-kókuszos baracklekvár, marcipános-fahéjas baracklekvár, sima eperlekvár, levendulás eperlekvár, furmintos eperlekvár (legutóbbi Énszilvikém után szabadon). Hajrá!

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Lakik a kertünkben egy süncsalád (sünmama három kicsinyével)... és Bendegúz, azt hiszem, most megtalálta őket.  (Azt hiszem, közbe kell lépnem...)

 

További szép nyarat! Tanár kollégáknak külön üzenem, hogy jól használják ki a hátralévő heteket - nyugágy, család, kirándulás, finomságok, bor...

 

süti beállítások módosítása