Mert már ebben is van design, vagyis inkább ötletesség, humor, igény, és egyszerűen fűszer-szeretet.

Maradhatunk a fűszerek sorban, kertszerűen való elhelyezésénél - ez nagyobb mennyiségnél lehet előnyösebb és néhány fűszer esetében (többre van belőle szükség, ezért több sorban is vethető, pl. bazsalikom, borsikafű, petrezselyem, édeskömény).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarthatjuk cserépben is a fűszereket - "simáncserépben" egy-egy kis táblával megjelölve vagy emígyen (táblafesték, kréta vagy festék). Szép!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spirálforma, ez elég divatos és nagyon ötletes. Alapját fa, kő, téglakő stb. is adhatja.

És egy nagyon hasznos variáció: kavicságyban. Kicsit természetes, kicsit modern és jól mutat a sokféle formájú, mintázatú levél a világos kavicson. (A lenti kép még a fűszeridény elején készült, nyár derekára szépen kibokrosodtak.)

Spirális és kavicságyas, vagy egyszerűen csak szép formában, sorban való elhelyezésnél figyeljünk a növények különböző magasságára. Gondoljuk át: melyik mutat jobban középen avagy a szélén, színek szerint! És még egy fontos dolog: A "designer" nem mindig kérdezi meg a növényeket, mit szeretnének - a fenti formák nem mindig egyeznek a fűszerek valódi igényeivel! Mást szeret és tűr pl. a kakukkfű, avagy a levendula és mást a menta.

 

A lényeg:

Love spices, be creative!

(Szeresd a fűszereket, légy kreatív!)

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr575054041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása