A vasárnapi ebéd ismét "hirtelen felindulásból" született meg. Kaptunk anyósomtól friss csirkehúst, csontosat. Akkor gondolkodjunk, Béláim, hogyan legyen ebből finom vasárnapi ebéd... Nos!

1. Serpenyőben elősütöm kevés olajon - minden oldalát, ettől jobban összeáll, nem folyik szét a hús leve sem a sütőben (Bede Róbertnél láttam éppen a múlt héten, köszönöm neki).

2. Mehet a sütőbe - kevéske apróra vágott szalonnával és curry, azaz szalmagyopár-ágacskákkal megszórva. Alufóliával letakarva sütjük (kb. 20 perc, 180-200 fokon), amit a végén leveszünk róla. Húst egyedül a sütőbe ne tegyünk be, ha már ennyi fűszer "van a családban".

3. Köretként bármi szóba jöhet, mi krumplipürét ettünk, mert a férjem azt szeretett volna és a kislányom is szereti (tejföllel).

Hmmm... finom volt... mindennek diszkréten lehetett érezni az ízét, semmi tolakodás...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr1004599298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása