2012.06.12. 23:07
Incifinci hal tárkonyos-fokhagymás öntettel
Hús ne legyen, lisztből készült ne legyen, szokásos krumpli vagy rizs ne legyen! Haaal!!! És fűszerek!!!! Valahogy így született meg a vasárnapi ebéd.
Starter: az nem volt :-)
Soup: Újházi tyúkhúsleves fűszerkertész módra - mindössze egy kisebb szál lestyánnal.
Main course: Halfilé tárkonyos-fokhagymás öntettel, krokettel (uram kérésére).
Azért választottam a halat, mert 1. volt otthon a mélyhűtőben, 2. egy sima halfilé mellett lehet gondolkodni valami jóféle önteten, szószon. Így végül is háromfélét készítettem mellé: édesköményes, korianderes és tárkonyos-fokhagymás öntetet. Utánanéztem, mi illik a halételekhez. Leginkább a címben szereplő jött be, a zöldek enyhébben érezhetőek voltak, de különlegesek.
Elkészítés:
édeskömény, koriander: apróra vágtam a fűszernövényt és összekevertem olívaolajjal (a két növényt külön-külön),
tárkonyos-fokhagymás: apróra vágtam őket és összekevertem tejföllel.
Borászom helyi fehér bort ajánlott mellé :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.