Hús ne legyen, lisztből készült ne legyen, szokásos krumpli vagy rizs ne legyen! Haaal!!! És fűszerek!!!! Valahogy így született meg a vasárnapi ebéd.

Starter: az nem volt :-)

Soup: Újházi tyúkhúsleves fűszerkertész módra - mindössze egy kisebb szál lestyánnal.

Main course: Halfilé tárkonyos-fokhagymás öntettel, krokettel (uram kérésére).

Azért választottam a halat, mert 1. volt otthon a mélyhűtőben, 2. egy sima halfilé mellett lehet gondolkodni valami jóféle önteten, szószon. Így végül is háromfélét készítettem mellé: édesköményes, korianderes és tárkonyos-fokhagymás öntetet. Utánanéztem, mi illik a halételekhez. Leginkább a címben szereplő jött be, a zöldek enyhébben érezhetőek voltak, de különlegesek. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Elkészítés:

édeskömény, koriander: apróra vágtam a fűszernövényt és összekevertem olívaolajjal (a két növényt külön-külön),

tárkonyos-fokhagymás: apróra vágtam őket és összekevertem tejföllel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Borászom helyi fehér bort ajánlott mellé :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr634584590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása