Kisbabát várni egy nő életében az egyik legjobb dolog. Az első év a szolgálat - ahogy mondják és ahogy magamon is láttam, máson is: más világ. De aztán lábra áll a baba, egyre több dolgot eszik, egyre messzebbre jutunk és egyre többet "beszélgetünk" vele. És folyamatosan elkezd hiányozni valami, ami rólunk szól. Ekkor lesz fontos megtalálnia a kismamának a saját útjait. Ilyenféle "utakba" botlok:

  • a legnagyobb erő a saját út, ezzel kezdem: fűszernövényekkel kezdtem foglalkozni,
  • gyöngyfűzés (egy kertészmérnök, már nem kismama anyuka ezzel foglalkozik),
  • ritka, különleges baromfi-fajták, libák, madarak tartása (pl. holland búbos kakas és tyúk, bütykös lúd, fürj) + nyuszik,
  • könyvelői képzés - mérlegképességig (három gyerek mellett!),
  • nyelvtanulás,
  • varrás,
  • zumba.

A sort szívesen folytatom, várom bárkitől az ötleteket: ki mivel foglalkozott, foglalkozik, illetve akiről tud.

Mindemellett tisztelet azoknak is, akik nem keresnek saját utat, mert teljesen boldogok a gyermeküket, gyermekeiket nevelgetve, esetleg arra gondolnak, hogy mikor is lenne idő rá. Jómagam azok táborához tartozom, akiknek kell valami saját szöszmötölés. Ez nem döntés kérdése, ez egyszerűen a mi ügyünk. Minden jó lehet, de nekünk is jó legyen, erre azért figyelni kell. Hajrá, kismamák!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr884555112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adam91 2012.05.31. 12:44:34

Az én feleségemnek, már az is sokat jelentett, hogy előre gondoskodva megteremtettük az anyagi feltételeit a babának, így nekünk is több pénzünk maradt, és felkészülten vártuk a nagy napot. Nem kell idegeskednünk így az anyagiak miatt, tudom hogy ez nem a reklám helye, de csak ajánlani tudom az Izys pénztárat.
süti beállítások módosítása