Hétvégén ebédre vártunk néhány jóbarátot. Hm... :-) Végre kereshetek valami jóféle receptet. Volt honnan, mivel lánykoromban folyamatosan vásároltam egy receptes újságot, anélkül, hogy bármit is főztem, sütöttem volna belőle :-( Szóval így találtam a hangzatos "sült csirke illatos fűszerekkel" nevű étekre. Na, ez az amit ritkán fogok készíteni. Natúr joghorthoz kell hozzátenni és összekeverni 1-1 mokkáskanál őrölt piros paprikát, köményt, gyömbért, fahéjat, szerecsendiót és borsot. Sokszor használjuk ezeket - külön-külön. De így együtt valóban "csak" hangzatos és egy furcsa, kicsit keleties ízvilágot kapunk. Azt hiszem, én maradok a mediterrán fűszereknél.

Ámde találtam egy másik receptet is: hússzereletek édes-savanyú mártásban. Sima sertéshúst használtam hozzá, piritás után öntöttem nyakon a ránézésre és illatra különösnek tűnt: 1-1 evőkanál méz és édes fehérbor, 2 evőkanál szójaszósz, 1-1 kávéskanál cukor és keményítő, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, őrölt bors és só. Hogy a megszokott ételek (főleg tésztafélék, néhány főzelékféle is) ne legyen olyan "színtelen", szokványos ízű, beleszagolgatok a fűszereimbe, és úgy szoktam kiválasztani, mit tegyek bele. "Szaglás" alapján borsikafüvet tettem bele és egy egészen kevéske kakukkfüvet. Hm, a borsikafű mindig jó a háznál, meg kell jegyeznem. Nos, ez lett az "ilyet máskor is lehet készíteni" kategória.  :-) Még anyósomnak is ízlett YESSS!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr94315082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása