Sokan elfogadják, ismerik, tudják, hogy a friss fűszereknek merőben jobb a zamata, mint a tasakos, többnyire külföldi változatoknak. De miért jobb egy falatnyi területen néhány bokrot tartania egy háziasszonynak?

  1. Az első lépést mindig nehéz megtenni: ELHATÁROZÁS - saját, friss fűszereket használni. De már önmagában ez is egy fontos mozzanat, mert közelebb visz az ÉLŐ növényekhez.
  2. Kedves nőtársaim! Nem kell hatalmas területre gondolni, akár a panel erkélyén is tarthatunk egy cserépnyi bazsalikomot, kakukkfüvet. Válogassuk meg, miből kell / lehet többet vetni, miből kell csak egy-egy cserép.
  3. Kreatívak vagyunk (nem kell azzá lennünk, a nők többsége (is) az)! Sokféle módon kialakíthatjuk a kis fűszerkertünket - amiben tartjuk, amilyen formákban elültetjük, ahová ültetjük a környezetünkben.
  4. Elkezdenek növekedni a fűszereink, ki előbb, ki később. Nem kell hosszas kapálgatás, néhánynál az öntözésre oda kell figyelni. És elkezdjük dörzsölgetni a levelüket... most jön a legjobb időszak az év folyamán!
  5. Találunk jó recepteket, kitalálunk mi is néhányat... a nő, a férfi egyre kreatívabb lesz, szuper! (Nálunk itt volt egy csókjelenet tavaly :-)  )
  6. Aztán elújságoljuk az ismerőseinknek is, mi van nálunk. Esetleg egy-egy hajtást elviszünk, dörzsölgessék csak ők is.
  7. Mi is tovább dörzsölgetünk és rájövünk, hogy az élő fűszernövények sokkal jobbak, áthatóbb az ízük, valóban ZAMATUK VAN, nem is olyan bonyolult a termesztésük.
  8. De közeleg az ősz. Mi azonban már ügyesek vagyunk: kis csokrokkal próbálkozunk - szárítás, aprítás, télire is megvan a porció.

Ennyi.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr665054023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása