2013.01.30. 21:54
A friss fűszerek valódi hatásairól
Sokan elfogadják, ismerik, tudják, hogy a friss fűszereknek merőben jobb a zamata, mint a tasakos, többnyire külföldi változatoknak. De miért jobb egy falatnyi területen néhány bokrot tartania egy háziasszonynak?
- Az első lépést mindig nehéz megtenni: ELHATÁROZÁS - saját, friss fűszereket használni. De már önmagában ez is egy fontos mozzanat, mert közelebb visz az ÉLŐ növényekhez.
- Kedves nőtársaim! Nem kell hatalmas területre gondolni, akár a panel erkélyén is tarthatunk egy cserépnyi bazsalikomot, kakukkfüvet. Válogassuk meg, miből kell / lehet többet vetni, miből kell csak egy-egy cserép.
- Kreatívak vagyunk (nem kell azzá lennünk, a nők többsége (is) az)! Sokféle módon kialakíthatjuk a kis fűszerkertünket - amiben tartjuk, amilyen formákban elültetjük, ahová ültetjük a környezetünkben.
- Elkezdenek növekedni a fűszereink, ki előbb, ki később. Nem kell hosszas kapálgatás, néhánynál az öntözésre oda kell figyelni. És elkezdjük dörzsölgetni a levelüket... most jön a legjobb időszak az év folyamán!
- Találunk jó recepteket, kitalálunk mi is néhányat... a nő, a férfi egyre kreatívabb lesz, szuper! (Nálunk itt volt egy csókjelenet tavaly :-) )
- Aztán elújságoljuk az ismerőseinknek is, mi van nálunk. Esetleg egy-egy hajtást elviszünk, dörzsölgessék csak ők is.
- Mi is tovább dörzsölgetünk és rájövünk, hogy az élő fűszernövények sokkal jobbak, áthatóbb az ízük, valóban ZAMATUK VAN, nem is olyan bonyolult a termesztésük.
- De közeleg az ősz. Mi azonban már ügyesek vagyunk: kis csokrokkal próbálkozunk - szárítás, aprítás, télire is megvan a porció.
Ennyi.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.