Kérdés: Mit lehet kezdeni ezzel a szép fűszernövénnyel? Íze: ánizsos, kissé mentás. Eredete: Dél-kelet-Ázsia.

Válasz: thai ebédet.

 

 

 

Amire szükség volt: sertéshús (combot vettünk), hagyma, szójaszósz (kb. 2 evőkanál), thai bazsalikom és hozzá egy kis kukta, aki felaprítja nekünk a fűszert :-) , só, bors. És egy palack jól választott finom bor. (Jól fel is adjuk a leckét a vinotékában: "Jó napot kívánok! Thai ételhez keresek bort.")

Amire nem volt szükség:  nem kell az idegenkedés új ízektől, kis időre tegyük félre a Kína iránti ellenérzésünket is, feltéve ha van ilyen (de nekünk, magyaroknak, ugyebár, nincs).

Elkészítés: gyakorlatilag úgy készítjük, mint a pörköltet (természetesen paprika nélkül), célszerű a szójaszószba előtte pácként félretenni a húst - jó, ha ezt az ízt kicsit magába zárja a hús. Az apróra vágott bazsalikomot a végén tegyük bele.

Köret: rizs - és akkor nagyon autentikusak leszünk, ám mi saját igény szerint tócsnival fogyasztottuk.

Hatás: lásd Kína népessége :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr204803359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Joao 2012.11.07. 22:31:48

"Hatás: lásd Kína népessége :-)"
How subtle! :)
süti beállítások módosítása