(Istenem, köszönöm, hogy nő vagyok.)

30 évesen gyerekfej nagyságú daganatot találtak nálam (jóindulatút). Arra döbbentett rá, hogy az élet sokkal szebb, mint gondoltam. A műtét után elhatároztam (ösztönösen jutott eszembe ez a gondolat, látva a kórteremben lévőket, megsejtve valamit történetükből), hogy nőket, asszonyokat fogok fényképezni. Nem tettem. Mégis tele az album és még töltődik. Üzenetük ennyi: Thank God I'm a Woman.

Az album első képe talán anyai nagyanyámé (apai nagyanyámé is lehetne, aki 6 gyereket nevelt fel férjével a háborúban), akkor kaptam róla teljes képet, amikor hónapokkal a halála után kipakoltuk a házát hosszas munkával, meg-megállva anyukámmal. A Dédiről Csengének is sokat mesélek. A másik kép anyámé. Az arcuk mellett a házasságuk, az életük. Amit választottak, amit szerettek, szeret, amit feladtak, a családjuk. Szerintem legtöbbünk "albumában" ők állnak legelöl. Így jó.

A többi kép legtöbbje korombéli nőké, de idősebbek is akadnak közöttük. Valahogy mindegyiknél az az érzésem, hogy ők az igazi "született feleségek" - a sok döntésükben hajlanak a férjeik felé. De előfordul az is, hogy a sarkukra állnak. Szép történeteik és szomorúak is akadnak. Azokat sajnálom közülük, akik túl sokat feladtak mindezért és akikkel baj történt, bármi.

Ebben az albumban erő van - a kitartás, a munka, a szeretet, a józanság, az ölelés, a figyelem ereje. Azt hiszem, ha kételkedünk valamiben vagy akadályba ütközünk, jó megállni és felnézni az égre ezt gondolva: Thank God I'm a Woman. És ez kicsit amolyan összefogódzkodás is, erőt adó.

Ez a bejegyzés nem jöhetett volna létre Csenge és az ideköltözésem nélkül. Így lett teljes az album, kellett az anyai érzés és a fűszerkert hozzá.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr924789281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énszilvikém 2012.09.20. 21:23:37

<3
Megnézegetném.

Sok ilyen jóféle titkod van még, igaz?

Ölellek! S.
süti beállítások módosítása