Örülök, ha olyan dolgot találok, ami erőlködés nélkül, tisztán igényes, van benne valami elegáns hozzáállás, és némi humor is. Ilyenbe csöppentem bele péntek este 9 után az m1-en: Borvacsora. 22 borvidékünket mutatja be, három meghívott vendéggel beszélget Nagy Sándor (örültem, hogy irányította ugyan a beszélgetést, de nem zavaróan tett hozzá, inkább a háttérből figyelt). Nem is jellemzem tovább a műsort, néhány idézet inkább:

"Nem a bor a lényeg, hanem hogy kivel ülünk le bort inni. (...) A bor kellék. A társaság a fontos, akivel beszélgetünk egy jót." (Ludányi József, borász)

"Be vagyunk szorítva ebbe a piros paprika-bors-keretbe. (...) És amikor idejönnek (a külföldiek), rájönnek, hogy mennyivel többféle ételünk van." (Mautner Zsófia, gasztroblogger, újságíró)

"Kihirdettünk egy paprikás krumpli-főző versenyt. (...) Egyáltalán nem hasonlítottak egymásra." (Hollósi Frigyes, színész)

"Ez egy nemzetközi terep. Bármiről, családról... lehet beszélni főzés közben." (Mautner Zsófia)

"Ez egy rozé cuvée. És én készítettem." (Ludányi József)

"Azt tartják: a finom rozé bor olyan, mint egy megbízható társ." (Borvacsora)

"1000 forint alatt nem szabad bort venni." (Ludányi József)

"Nyugat-Európában már kilőtték az összes vadat." (Ludányi József, a vadhús kapcsán)

"Nagyon sokat számít, hogy egy adott bort milyen pohárból kóstolunk. Az alakja, a formája révén más ízek, aromák jönnek elő." (Ludányi József)

"Volt egy idő, amikor a desszerthez csak félédest adtunk. Aztán ráéreztek arra, milyen egy testes bort adni egy keserű csokihoz. És jó volt." (Ludányi József)

"Engem a világból ki tudnak üldözni a fehér csokival." (Ludányi József)  "Az valami zsiradék." (Mautner Zsófia)

"Egyébként szerintem desszert nélkül nincs vacsora. Az a záróakkord. Arra mindenki emlékszik." (Mautner Zsófia)

"Kihívások nélkül az élet nem sokat ér." (Ludányi József)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr84634039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énszilvikém 2012.07.11. 22:55:00

Ez de jó!!! :D Köszi! S.
süti beállítások módosítása