2012.06.05. 23:21
Sonka, gomba, szurokfű...
Ízletes étel azoknak, akik valami markáns ízt szeretnének érezni a menzai kaják, a paprikás ételek után. Valami mást...
Sonkás-gombás pennét készítettem a hétvégén, semmi nagy durranás. Mentem a fejem, a hűtő után, ja és ki a fűszerkertbe :-)
Hozzávalók:
sonka - nem túl sok kell, ha valóban ízletes, kissé sós házi sonkát használunk, csak óvatosan a sózással utána,
gomba - ízlés szerint (kb. 15-20 dkg-t használtam),
főzőtejszín - 2 dl
+ hagyma, só, bors, fűszerek: borsikafű, kakukkfű.
Kevés hagymát dínszteltem és azon kissé megpiritottam a sonkát. Beleraktam az apróra vágott gombát, főztem-főzögettem, amíg levet ereszt, aztán az elfő. Zsupsz, bele a főzőtejszín, aztán jöhetnek a fűszerek. + Pennét megfőzni és összekeverni őket.
(Mindkét fűszerrel kipróbáltam, külön-külön, nekem vegyesen jött be. Kakukkfűvel vigyázni, markánsabb.)
Férjeket, párunkat kéretik valami jó bort keríteni mellé...
...és csókokkal elhalmozni bennünket a főztünkért... :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.