2012.04.24. 23:19
Rosemary esete az olasszal
Mellékelem a rozmaringból készült grissini receptjét. Hosszas rozmaringos keresgélés után a Dolce Vita (www.dolcevita.blogspot.com) blogon találtam rá. Köszönet érte Vrábel Krisztinának!
Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 7 g szárított élesztő, olívaolaj, 3 dl meleg víz, só, tk. cukor, fokhagyma, 2 ág friss rozmaring, olívaolaj és bors
1. Összekeverem a lisztet, élesztőt, 3 evőkanál olajat, a meleg vizet, cukrot, sót és tésztát gyúrok belőle. (kb. 10 percig).
Már itt öröm völt készíteni ezt az ételt: Csenge körülöttem sertepertélt, ő öntötte bele a lisztet a vájlingba, aztán játszani ment. Gyúrás közben lehet kifelé bámulni az ablakon, férjet hazavárni, mélázni, de ami esetemben fontosabb, kislánykám mellett lenni.
2. Aztán az egyik rozmaringág leveleit letépem, összevágom és belekeverem a tésztába.
Fantasztikus illata van...
3. Kelesztés min. 1 óráig.
4. Elfelezem a tésztát: egyik feléből a grissinikhez hosszú kígyókat sodrok (kb. 20 cm hosszú, 1 cm átmérőjűek) és előmelegített sütőben 250 fokon kb. 10 percig sütöm. A másik felét kinyújtom és megkenem fokhagymás, rozmarigos olajjal, sózom, borsozom, majd kb. 8-10 percig sütöm. Ez a focaccia.
A grissinit továbbfejlesztettem egy éppen nálunk lévő vendég javaslatára. Tejfölhöz (+kevés joghurt) apróra vágott fokhagymát tettem és ebbe mártogattuk. Jól laktunk. Nem vacsoráztam aznap este. No comment.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.