Akkor kezdjünk el készülődni a tavaszra, van mit tenni:

  • régi vetőmagok átválogatása (lejárt-e, miből mennyi maradt),
  • vetőmagok vásárlása - néhány boltban már lehet kapni. Ha lehet, figyeljünk arra, hogy ne holland, német mag legyen, hanem HAZAI (pl. Gara, Rédei, Budapesti Kertimag). Számomra néhány különleges fajta: thai bazsalikom, kislevelű bazsalakom, vagy pl. balkonparadicsom. Nem nagyon kapható palánta formában, így célszerű vetni majd: ánizs, sáfrányos szeklice, édeskömény. Bátran vessünk majd!
  • házi "fóliasátorhoz", "üvegházhoz" régi ablakkeret, tégla beszerzése. Nekünk van az udvar végében, kipróbálás betervezve - SAJÁT, FRISS retekhez, salátához.
  • a kert megtervezése - mit, hová, mennyit. + hová terítsem le majd a plédet felhőket nézni? :-)

Könyvajánló:

A három könyv részletes leírást tartalmaz a növények fajtáiról, öntözésről, permetezésről, a Kerti tippek sok jó ötletet ad. A Biokert ALAPMŰ, igen részletes leírásokkal a növények, köztük a fűszernövények termesztéséről. Áttekinthető, inspiratív.

 

 

 

 

 

 

 

 

És két könyv azoknak, akik figyelnek a terasz, a támfalak, a kerítés, a burkolatok kinézetére.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr915044250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása