Vannak számomra olyan zenék, zeneszámok, amelyek hallatán valahogy a fűszerek jutnak eszembe vagy arra gondolok, hogy akkor most megyek és készítek valami fűszeres ebédet vagy vacsorát. Elindít, motívál. Nem sok ilyen zene van, mert ez valamivel többet nyújt, mint hogy tetszik vagy jól hangzik. Van benne valami plusz, ami a fűszerekben is megvan... A dallam, a klipben a zenekar, nem tudom. Ha meghallom, arra gondolok, hogy most főznöm kell! Eddig három ilyen akadt:

Cesaria Evora zenéje,

Caro Emerald: A Night Like This (a Back It Up sem rossz),

Train: 50 Ways To Say Goodbye.

A legutóbbi Borvacsora c. műsor igazi nagyágyúkat hozott: Kovács Ákos, Polgár Judit és Bock József voltak a vendégek. Ehhez méltóan a férjem Weninger&Gere 2007-es Cuvée Phoenix-ét nyitotta fel aznap este. Csak úgy, hétköznap...  És ehhez méltóan most egy-egy olyan gondolatot emelek ki a műsorból, amely "abszolút"  és a minőségre utal.

"Nemcsak a minőség a fontos, hanem azt mindig fokozni kell." (Bock József)

"Rájövünk arra, milyen munka, odaadás van a borban." (Kovács Ákos)

"A helynek megfelelően, a bornak tiszteletet adva jelentek meg a bemutatón." (Bock József)

"Egyáltalán nem mindegy, milyen jelek mellett, minek az égisze alatt történik valami egy ember életében." (Kovács Ákos)

"Szépen meg tudja fogalmazni a mondanivalóját a borról. (...) Egységes képet tud felmutatni a villányi borvidékről." (Kovács Ákos Tiffán Zsoltról)

"A sikernek az is előfeltétele, hogy örömmel végezze ezt a munkát (...) van valami bennünk, ami a felszínre akar törni." (Kovács Ákos)

"Ha nem ér annyi kudarc, amíg a sikerhez elész, a  siker sem lesz jóízű." (Polgár Judit)

"Én azért csináltam, mert élveztem, amit csinálok. Élveztem a munkát, a sok barátot..." (Bock József)

"Vannak rossz döntések és jó döntések. Hogyan döntjük ezt el? Van egy könyv a világon... az segít." (Kovács Ákos)

"Ha nem tudod a picit megbecsülni és arra építkezni, akkor nem lesz jó." (Polgár Judit)

"Apu mindig azt mondta: ha magasra teszed a lécet, azt akarod megugrani, de ha alacsonyra és átugrod, annál magasabbra már nem nagyon akarsz ugrani." (Polgár Judit)

 

Ezúton szeretném köszönteni a Szilviket, elsősorban a blog életében fontos három Szilvit.

Egyikük egyik régi barátném, földim, Szilvi. Különös ismertetőjele, hogy megöleli a barátait, ismerőseit, vagy azt, akin látja, hogy szüksége lenne rá, és alapból a Földet is át szokta ölelni. Egyébként pedig a természet gyermeke, három szép gyermek anyukája és Tibi felesége. Nagyszerű teremtés, hittel teli családból. Kell ennél több?

Másikuk is egy régi barátnőm, Szilvi. Kedves, érzelmekkel teli és egyben maximalista fiatalasszony. Ottjártunkkor levendulaillatú, szirmokkal teli meghívót kaptam Tőle egy sétára. Vadászfeleség, gombás, fácán- és egyéb vadétkek tudója, férjével, Bélával együtt. Most éppen várakozó állásponton van: kisbabát hord a szíve alatt. Jó helyre születik...

Végül van egy újdonsült ismerősöm is, Szilvi. Fantasztikus lekvárok és szörpök feltalálója, de elsősorban anyuka, feleség a Bakony alján. Ja, és általában hatalmas mosollyal járja a vidéket :-)

Kedves Szilviák! Köszöntelek Benneteket!

2012_0605fehervarcsurgo0045_1.JPG

2 komment

Címkék: Címkék

süti beállítások módosítása