2012. június 23. Tihanyi Levendula Fesztivál

2012. június 22. - július 13. Pannonhalmi Levendulás hetek (júni 22-én Misztrál-koncert!)

2012. július 1. Hőgyészi Levendulaszüret

Go, see and smell!

A vasárnapi ebéd ismét "hirtelen felindulásból" született meg. Kaptunk anyósomtól friss csirkehúst, csontosat. Akkor gondolkodjunk, Béláim, hogyan legyen ebből finom vasárnapi ebéd... Nos!

1. Serpenyőben elősütöm kevés olajon - minden oldalát, ettől jobban összeáll, nem folyik szét a hús leve sem a sütőben (Bede Róbertnél láttam éppen a múlt héten, köszönöm neki).

2. Mehet a sütőbe - kevéske apróra vágott szalonnával és curry, azaz szalmagyopár-ágacskákkal megszórva. Alufóliával letakarva sütjük (kb. 20 perc, 180-200 fokon), amit a végén leveszünk róla. Húst egyedül a sütőbe ne tegyünk be, ha már ennyi fűszer "van a családban".

3. Köretként bármi szóba jöhet, mi krumplipürét ettünk, mert a férjem azt szeretett volna és a kislányom is szereti (tejföllel).

Hmmm... finom volt... mindennek diszkréten lehetett érezni az ízét, semmi tolakodás...

 

Ez a bejegyzés nem tartozik szorosan a fűszer és a levendula tárgyához. De elgondolkodtató volt, ha már egyszer elkezdtem foglalkozni velük. Egy apró, bolond ötlettől vezérelve vettem egy pólót magamnak. Rajta egy autóval, amilyen valószínűleg soha nem lesz nekem: egy bogárhátú. Lánykorában ilyenről álmodik egy lány, és arra gondol, hogy körbejárja vele legalább a Balatont... :-) Hagyja, hogy lehúzott ablaknál összegubancolja a szél a haját és 30 fokban lassan döcög át Csopakon... :-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már itthon vettem észre rajta egy feliratot: I'm on my way! Azaz: A (saját) utamon vagyok! / Járom az utam! (Valami ilyesmi, ki hogyan fordítja.) Nem tudtam nem elgondolkodni ezen: jófelé megyek? jól tettem, hogy fűszerekkel kezdtem foglalkozni? egyáltalán az lenne az utam, hogy mást kezdjek csinálni? Erre szánt engem a Jóisten, erről is szól a terve rólam...? Itt, most...? A szívem mélyén úgy gondolom most, hogy igen.

És Te? Are you on your way? A (saját) utadon vagy?

 

süti beállítások módosítása