2012.07.21. 00:50
Kakukk, kakukk!
Mit lehet kezdeni egy nagy darab cukkinivel...? Ki lehet rántani, de az már egy kicsit unalmas. Mit lehet kezdeni vele, ha van néhány fűszerünk, márpedig a cukkini elbírja a fűszert...? Szeretem az olyan recepteket, amikor valami nagyon egyszerű alappal kell kezdeni valamit.
Szóval, hozzávalók: egy közepes cukkini, tejföl / tejszín, kakukkfű (+ borsikafű), hagyma, só és bors.
Elkészítése:
A hagymát megdínsztelem és ráteszem a kockára vágott cukkinit, kis vizet öntök rá - gyakorlagilag megpárolom (kb. 10 perc), majd a végén az apróra vágott fűszerrel kb. 2 percig még összepárolom. Végül 1-2 dl tejföllel összekeverem. Mindeközben megfő a tészta, tálalok.
:-) Na, jó, nem házépítőknek való, nem nagyon-nagyon tartalmas étel, de 30-35 fokban ideális elkészíteni és megenni is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.