Ez a tanév is véget ért. Most itt ülsz a gép előtt, böngészgetsz ezt-azt, a gyerekeid felnövőben melletted vagy másutt, férjed olvasgat, dolgozik, segít... De Te most legfőképpen nagyon fáradt lehetsz. Együttérzek Veled, mint egykori tanár.

Nehéz év volt és jön még nehezebb, de most ne erre gondolj. Itt "a" nyár, amire vártál. Használd ki!!! Carpet Diem, ahogy mondják, értsd úgy: Használd ki a napot! (Nem pedig, hogy élj a mának!) Már rég' vágytál, hogy kezedbe vegyél egy könyvet, amit szerettél volna már elolvasni. Nosza! Vagy legyél kreatív, de Magadért, ami Téged inspirál. Szerintem fontos, hogy lásd legalább két napig a Balatont! Estefelé leginkább. Van a szép magyar tavunknak valami kisugárzása. De főzhetsz is, esetleg valami eddig alig használt fűszerrel. Lehet, hogy valami egészen más dolgot is kipróbálhatnál: bobozás, egy eldugott kis falu, kenyértésztát gyúrni, anyukáddal együtt sütni, hintázni a játszótéren, mint gyermekkorodban, sárkányt eregetni. Ó, mennyi minden vár... :-)

Aki pedig kicsit is arra gondol, hogy a tanároknak ilyenkor jó dolguk van, gondoljon arra, hogy Nálatok nincs olyan, hogy "kivettem egy nap szabit és elintéztem a dolgom", hogy sokszor nem könnyű bemenni 30-40 kisgyerek vagy kamasz közé és hogy van, aki az új szabályok miatt még mindig bejár az iskolába és nem is tudja majd magát úgy rendesen "kipihenni".

Végezetül: Gondolok Rátok, nyár van nyár, de tudom milyen, amikor augusztus vége felé elkezd mocorogni legbelül valami. Amitől tanárnak megy az ember, szabályoktól függetlenül, a mai világban. Ez a röpke bejegyzés kis tisztelgés ezért, csak úgy, nyárra... Üdv!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr474623774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AleaPSZ 2012.07.02. 13:56:27

Kedves Ildikó!

Az aktív pedagógusok nevében köszönöm szép és igaz soraidat, mert átérzed és megérted azt, ami bennünk zajlik.
Valóban a nehéz és bizonytalanságokkal teli év/évek "kiszívják" már rejtett energiáinkat, s tényleg jól jön a nyár, a feltöltődés. Nekem az általad felsorolt dolgokon túl az odafigyelést, a beszélgetést, közös kirándulásokat is jelenti. Nemcsak a családtagjaimra gondolok, hanem kedves baráti családokra, barátnőkre. Mert végre a távolságot legyőzve tudunk találkozni, nyugodtan tudunk napokat átbeszélgetni, együttlenni. Az évközbeni rohanásból lelassítva tudunk törődni egymással. S ez számomra a legnagyobb kincs! Várunk benneteket nagyon!

énszilvikém 2012.07.02. 22:41:32

Köszönöm, Drága!

Még a tanári pályám legelején azt mondta egy fiatal, és figyelemreméltóan bölcs kollégám, hogy jegyezzem meg, a legfőbb munkaeszközöm a személyiségem, tartsam jó állapotban. Ilyenkor mindig úgy érzem, szükséges némi karbantartás, és ez bizony időigényes. Fogalmam sincs, mihez kezdenék a vakáció nélkül....Ölellek!!

Ildikó Bogi 2012.07.02. 22:47:42

Köszönöm Nektek a kommenteket! Remélem, nem csak tanárok olvassák a bejegyzést. Amúgy írhatnánk sokféle szakmáról - a hőségben dolgozó építőmunkásokról, egészségügyiekről, eladókról - nekik sem könnyű. De most a tanárokról szerettem volna írni, Rólatok van szó.
süti beállítások módosítása