Drága férjem minden héten nyújt nekem valami nagyon jót ;-) 2-3 óra szabad időt. Ezzel az idővel azt kezdek, amit szeretnék. Nagy szabadság ez. Hálás vagyok érte. Legutóbb ezek lapultak a táskámban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már régóta gondolkodtam mindegyiken. A levendulás és a pöttyös anyagból varrni szeretnék valamit, a kuglófsütőben sütni (valami mentásat...?), a Főzés alapanyagai egy antikváriumban nézett szembe velem, a Nádasdy Borbála-könyv pedig... hát egy Nádasdladányban tett látogatás után lehet-e nem szeretni a Nádasdyakat? 

Könyvekbe beleolvastam. Előbbiben a fűszerekről és a borsókról szóló részt - fűszeres rész is elég bő, utóbbit pedig azért, mert mostanában a borsókról vitatkoztunk a férjemmel. A Nádasdy-könyvből pedig idézek:

"... pedig a nyersanyag még mindig jó, csak piacon kell venni őstermelőtől, akkor, amikor a szezonja van... Sok család Magyarországon nagyon ízletes konyhát visz. A nő még most is, igenis, a hivatása mellett, finom és egyszerű hazai ételeket készít..."

... Minden nép konyháját megkóstolom, és szeretem is. Rájöttem, hogy ha ott, azon a vidéken készítik el valamely ételt, ahol az alapanyagot termelik, halásszák vagy nevelik - az eredmény általában jó.. Mert a táj, illetve az emberek viselkedése és hozzáállása olyan hangulatot s légkört teremt, amelyhez a szóban forgó étel illik."

"... a gőzölgő meleg étel illata otthont és biztonságot ad a hazatérőknek..."

"A hangulat a tányérodon van." (idézet egy filmből).

 A hangulat a tányérunkon van...!

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr714584613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása