... egy két hnapos kislányhoz vezetett, akinek a keresztanyukája lehetek mostantól :-)

Hosszú út vezetett hozzá - többféle értelemben is. Régóta várták a szülei és én is. És messzi út volt, de nem bántuk, mert sokat adott. Az Alföld "feelingjét". Hosszú egyenes utakat, ahol akár 20 kilóméter is eltelik lakott település nélkül. A Kiskunsági Nemzeti Park foltjait - szikest és borókás buckákat. Legelésző teheneket, gulyákat, nyájakat - sokat! Szinte nincs tanya, település nélkülük. Fóliasátrakat - telis-tele palántákkal. Szép kecskeméti sétát. Néhány nagy falut. Széles törökszentmiklósi fő utcát és katedrális méretű templomot. Misét. Zárt kerítéses utcákat. És Mária Gizellát, a csöppnyi, békés babát, aki ide született és családját: a dolgos "manager"-anyukáját, és a nyugodt apukáját, Bencét, a nagytesót.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az is eszembe jutott, hogy az Alföldet nem kell sajnálni, mert gazdag, termékeny táj saját szokásaival. A vidéket sajnálom, mert ezeknél az értékeknél sokszor fontosabb a négyes metró (budapesti tömegközlekedőktől elnézést kérek) és az Európai Unió. A szálláshelyünk egy régi malomépület egyik része volt. A tulaj körbemutatott és elmondta, hogy ez az egykor virágzó malom milyen részekből állt (a könyvelő családjának külön házától a lóistállóig) és hogy legutóbb két működő (!) malmot zártak be és építettek egyet támogatásból, de az is bezárt. Merre is haladunk...?

De ne keseregjünk, alapjában talán nem is ezen múlnak a mindennapi történeteink. Legyen kiskertünk, tartsunk benne fűszernövényeket, amit lehet, tegyünk meg magunkért. Legyünk Társa a párunknak (ha néha nehéz is), lássuk együtt a világot a gyermekünkkel és nem árt, ha Istennel jóban vagyunk. Mária Gizella, nagyon örülünk Neked és hosszú, tartalmas életet kívánunk!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr14555167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása