Happy menü

→ pl. tárkonyos krumplileves  / tárkonyos raguleves / mentaleves / húsleves lestyánlevéllel,

→ pl. tejfölös gomba nokedlivel (kakukkfű és szurokfű) / kakukkfüves gombás ragu / tejfölös-joghurtos, fűszeres túrótorta / petrezselymes cukorborsó-főzelék / borsikafüves ragu, fogyókúrázóknak fűszervajas piritós.

Nagy üccsi - menta- és citromfűszörp

Hozzávalók: 2 marék menta- vagy citromfűlevél (lemosva), 5 dkg citromsav, 2 kg cukor, 2 citrom, 2 l víz.

A leveleket megmossuk és citromkarikákkal 1 napig állni hagyjuk. Utána hozzáadjuk a citromsavat és a cukrot, elkeverjük, felforraljuk (kb. 15 perc), leszűrjük. Üvegekbe öntjük és szárazdunsztba tesszük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán szép lassan (?) megisszuk és arra gondolunk, hogy de jó ez a citromfű-, mentalevél itt a kertünkben, hogy mi készítettük el. És hogy a fűszerektől jobb kedvünk lett, a citromfűtől pedig megnyugodtunk.

"I'm lovin it."

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr884525097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énszilvikém 2012.05.19. 21:13:11

Köszönöm! Szerintem ez télálló. :D Bár úgyis többször kell csinálni. Túl finom. Ültettem a kifagyott-kiszántott fűszerek helyett másikat: zsályát, borsikát, tárkonyt, szurokfűt, kakukkfűt <3 , majorannát, ezeket a fűszerágyásba, és kétféle bazsalikomot is, cserépbe. Lőttem még a Bognáréknál, -szuperfej kertész házaspár, hihetetlen szeretettel csinálják, főleg egynyáriakkal foglalkoznak, meg nevelik a 3 fiukat, mindenkit ellátnak tanáccsal és fűszerek is vannak náluk,- egy édes levelű szépséget, erről írok majd még neked, ha már legalább a nevét meg bírom jegyezni. :D
A Bognárék itt laknak a Héma utca aljában, útba esnek jövet-menet... És mindig mondják, hogy jöjjek csak be, csak úgy... :D
A citromfűm megfagyott amúgy, újabb természeti katasztrófa, és csak azért nem vagyok már elkeseredve miatta, mert felvidítottak az újabb posztjaid.
Ahhoz képest monjuk, hogy vastagon befagyott a madáritató, csak 1 paradicsom fagyott meg, és a citromfű.
Már nem busongok. Megbeszéltem vele, hogy kezdje előröl. Szeretem.

Ildikó Bogi 2012.05.21. 13:58:17

:-)
Nagyon ügyes vagy, nekem nagyon tetszik, hogy így fűszerezel. Használd is majd őket, minél többet! A Bognárékat pedig tessék többet látogatni, "csak úgy".
A citromfűvel tényleg lehet beszélni. :-) Nagyon hálás, igaz?
Puszillak.
süti beállítások módosítása