Azaz érezd a különbséget! Friss vs. tasakos!

Lépten-nyomon beleütközök a fűszerekkel szembeni ismeretlenségbe, idegenkedésbe. "Fűszereket használsz? A kertedben? Jól van." Igen, már a kertemben vannak!!! Ha valaki használ is egy-két dolgot, meglepő módon szinte csak a boltit, a tasakosakat. (Tisztelet a kivételnek.) Pedig, ha tudnák...

  • micsoda különbségek vannak a frissen szedett, aprított fűszernövények és a tasakos között,
  • hogy milyen jó hagyni, hogy hassanak az illatok, hogy pl. kakukkfű vagy rozmaring illatú legyen a kezünk,
  • hogy mennyire egyszerű a tartásuk, kis odafigyelés kell, ahogy más növényeinkre is,
  • hogy gyógyhatásúak,
  • hogy a dominóelv itt is működik: új recept - új dolgok - új kirándulások (- több csók a férjjel :-)  ), lelki és szellemi energiát adnak.

Meg kell jegyeznünk, hogy vannak nagyon jól szárított, csomagolt növények (gyártók, a legtöbb ilyen) és hogy bizonyos fűszereket egyszerűen nem termeszthetünk a kertünkben vagy a balkonon. De amit lehet, ne adjunk ki ilyen könnyen a kezünkből és ne fosszuk meg magunkat ezektől az "apró" örömöktől, amit ezek az illatos növények adnak.

Tehát a következőt kell tenni, valahogy így képzelem:

Nőci / fickó mindezen felbuzdulva (remélem) rohan a piacra vagy egy kistermelőhöz és vesz legalább egy fűszernövényt vagy pl. egy citromfüvet. Öntözi, nézegeti, néha túlöntözgeti, és... arat belőle. Böngészget receptet keresve... megvan. Elkészíti. Már ez is feldobja egy kicsit. Családnak ízlik, gyerkőc esetleg kicsit húzza száját. Hosszú csók a férjjel. Tyűha, Kedvesem! Gyerkőc néz: ő azért már nem pirul el, de értékeli a dolgot - mosolyog. Nőci / fickó is mosolyog. Ennyire egyszerű :-) Érzed a különbséget...?

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr934525109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása