2012.05.14. 17:55
Nélkülözhetetlenek!
► Néhány szakácskönyv:
Francia szakácsköny (elnézést, Miklós), Modern magyar konyha, Horváth Ilona szakácskönyve (számomra),
► Fűszerek könyve :-)
► Anyukánk, nagymamánk állandó elérhetőségben (telefon, SMS),
ha már nincsenek velünk, egy fohásznyi kérés: "Most segíts, Nagyika...!"
► Családunk - kóstol, krémet nyaldos, segít, beleszól,fenntart :),elmosogat, dicsér, építő kritikát mond (remélhetőleg, de legalább őszinte), kívánságlistát lead,
► Férj - ez külön pont!
► Blogolvasók, ismerősök kommentjei, bejegyzései :-),
► Jó tálak, edények, eszközök,
► Szép tálalók, tányérok, díszek,
► és nem utolsósorban mi magunk :-)
Alpont: Kollégiumban / albérletben nélkülözhetetlenek!
- szűrő (pl. tésztához - gyakori kollégiumi étel),
- vágódeszkák (otthonról kapott kolbászhoz, sütihez),
- só, bors (-őrlő is lehet, bár azt más is értékelheti), paprika,
- evőeszközök, egy éles kés,
- legalább egy mély és egy lapos tányér,
- bögrék - teához, VBK-hoz,
- tányéralátét - szabadon rátehető akár könyvre is (de az Eurázsia természetföldrajza és a Bevezetés a geográfia történetébe, valamint a Nyelvészet jegyzetekre inkább ne tegyük),
- Angéla barátnőm szerint a gyúródeszka és a sodrófa is fontos :-) - nagggyon jó háziasszony volt már az egyetemen,
- kollégista/albérlő gyermekünknek a mi elérhetőségünk,
- adhatunk neki talpas poharat. Ha már iszik valami alkohol-tartalmút, finom bort igyon (ne a töményekre menjen rá) és azt kultúráltan tegye,
- adjunk neki egy balkonládát, benne fűszerekkel :-) (elvégre néha mi is az őrületbe kergethetjük drága gyermekünket az ötleteinkkel, nemcsak ő minket) - tehetünk bele metélőhagymát, zsázsát, koriandert, petrezselymet,
- és maga Angéla :-)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.