Azt sem tudom, hova nézzek, úgy beindult minden. Igyekszem is minél pontosabban utánaolvasni, mit öntözzek, mit ültethetek ki, mit vethetek még - már szabad földbe. Tehát hajrá, ha van egy kis földecske, balkonláda, hadd illatozzanak otthon az ablak alatt nyáron. Levezetésképpen pedig most itt ülök egy pohár bor mellett. Férjem borbálapusztai 2009-es fehér bora. Nagyon jó évjárat volt... Igen, Férj, tudom, hogy már csak kb. két dl volt a hűtőben, és alig maradt, de most jól esik. Remélem, nem haragszol meg.

Szóval, a fóliában a fűszeres sarokban megindult az élet. A szabad földbe vetett magjaim alig-alig, a külön műanyagban lévők annál inkább. Oda jobb minőségű földbe is tettem őket. Nagyon tetszik a borsikafű, azt már vetni is jó volt: valahogy olyan mókásan apró, édes kis magjai vannak. Egyébként hamarosan szabad földbe is lehet vetni majd. De a legérdekesebb a bordó színű bazsalikom.

 

 

Ennél már nagyobbacskák, szépen növögetnek.

 

 

 

 

 

 

 

Aztán ott van a zsázsa. Különösebb receptet nem kell keresnem hozzá, mert szendvicsre tehető, salátákba, hidegtálakhoz. Apropó nő a saláta is a fóliasátorban, hamarosan ehetünk egy jó tojásos nokedlit vagy krumplis tésztát is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Közben akadt szemerkélő eső, bennünket elkerülő eső, kicsit eső eső, és ma végre szakadó eső!!! Jöhetett is egyik után az első idei fűnyírás...

Így aztán a korábban mutatott első fűszerkert (csak hogy főzéskor kiszaladjon az ember a legfontosabbakért...) így néz ki:

 

 

Férjem megjegyezte, hogy már unja a vizet, vegyünk szörpöt. No, azt már nem. Itt van jobb oldalon ez a sötétzöld színű "bokor", ő a citromfű. Csinálunk citromfű- és mentaszörpöt...

 

 

 

 

 És mire végigjártunk mindent, a fóliában öntözés volt, ültetések... este lett... Jó éjt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr814471811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása