Ildikó Bogi 2012.04.11. 22:45

Retek light

Te is retek light-ot ettél húsvétkor?

Férjem egyszer csak bejött az első csokor retekkel. Nagyon idillikus lett volna, ha azt írhattam volna, hogy húsvét reggelén kisétáltunk a fóliasátorba és hoztunk be retket, de nem, még nem volt "kész", egyet megnézett, picinyke volt. Ők azok:

 

 Nem, ez nem felturbózott, agyonfényezett retek, ez maga a valóság: friss, egészséges, egyszerűen szép. Legalább olyan jól éreztem magam, mintha egy csokor rózsával állított volna be a férjem     :-) (egyébként szokott virágot is hozni). Nem túl nagyok, tehát ne ping-ponglabdákra gondoljunk. Hm... olyan jó nézni, ugye? No és az íze... Emlékszel még gyerekkorodból a húsvéti retekre, hogy csípős volt, ropogós? Igen, éppen olyan. Vett a piacon a férjem húsvétra egy csokrot, "ping-pong"-labda nagyságút és vízízűt. Retek light-ot.

Bíztatni szeretnék mindenkit, hogy jövőre feltétlenül vessen retket akár csak egy egészen icike-picike fólia alá. Nagyon hálás, gyorsan növő tavaszi zöldség. Öntözni kell természetesen, de sikert hoz és az ösztönző :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr234386975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

énszilvikém 2012.04.12. 22:23:09

Oké! Hallgatok Rád!
:D Nálunk a húsvéthoz a reteknek nincs köze, mert a torma visz mindent... A papám volt a mester ebben: még a böjtben, mikor már ez idő megenyhült, kiásta a tormát, sokat. Azután lereszelte , szigorúan az udvaron, annyira csípős. (A papámnak semmi se volt túl csípős,azt mondta, nincs erős paprika, csak gyenge evő, és a puszta kezével szedte le a csalánt, nagy csokorban, apróra vágta, kukoricadarát tett hozzá, úgy adta a kiskacsáknak... )Azután a reszelt tormát a sparhelt sütőjébe tette, és egész kicsit megsütötte, így a torma meggyengült...Ezután készített egy kicsit ecetes, inkább édes levet, azzal keverte össze. Ezt a finom krémet aztán literes befőttes üvegekbe tette, és mindegyik gyerekének adott egy üveggel húsvét előtt. Így volt. Van tormád??????

Ildikó Bogi 2012.04.12. 22:38:56

Kedves Blogolvasók! Ezt a kommentet kötelező elolvasni és ha úgy adódik, kipróbálni. Nagyon jó recept van benne!!! Van tormánk valahol a kertben, nem túl sok. Ezt kipróbáljuk, azt hiszem. Nem igazán szeretem a tormát, de ez a leírás meghozta a kedvem. Nagyon köszönjük Neked, Énszilvikém :-)
süti beállítások módosítása