Nagggyon hideg húsvétunk volt brrr. Férjem már csütörtök este aggódva figyelte az m1-es meteorológusokat :-( Mi lesz a barackokkal? Aztán jött a péntek - kis esővel. Aztán jött a  szombat - széllel, esővel. Aztán jött a vasárnap - egy ötlettel: füstölni kellene. Kis rakások kitéve, papír előkészítve a kertkapu előtt, és egy gyenge sóhaj "Úgy sem ébredek fel." Azért megfordult a fejemben, hogy ki kellene osonni az éjszakában. Kaland és a férjem barackvirágjai érdekében.

Éjjel 3 óra. Ildikót felébreszti Csenge (álmában folyton araszol az ágy vége felé, éppen megszorult az ágyvégnél). Mi lenne, ha kimennék és...? Úgy sem hinne nekem a férjem. Felöltözés: pizsomára nadrág, pulcsira férj viharkabátja, régi sapkája. Talán le kellene fényképeznem magamat, hogy higgyen nekem az uram.

Kiállok a teraszra. Világít a hold, hideg van és csönd. Bendegúz, a kutyánk is csak néz rám olyan "miüthetettagazdiba"-nézéssel, de ő elfogadja az éjjeli sétát is a kertben.  Fúj a szél... de kimegyek. Csönd, békesség. Más a kert. Mintha a színfalak mögé nézne be az ember. Lehet, hogy ez másnak huszadrangú dolog, nekem nagyon megkapó. Alszik Lidi néni a szomszéd, a falu babái, városszéli lakói, a rendelő, a bolt, mindenki. Úgy döntök, meggyújtom a levelest. De meggondolom magam, fölöttem a barackvirágos ágak susognak. Felállok és nézem a sötét ég alatt őket. Súgnak is... nagyapám és nagymamám jut eszembe. Egyedül a sötét kertben.

Gyere, Bende, megyünk! A virágok akkor nem fagytak el. Amikor visszafeküdtem, férjem felébredt "Na, megyünk?" "Most voltam kinn." "Micsoda? Nem hiszem el..." Hajnalban anyósom mégis meggyújtotta a levelest, füstölt, 1,5 óráig állva, vigyázva. Másnap férjem ment ki, füstölt, visszaaludt. Várjuk, mi lesz!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr994382087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása