Kelnek az első fűszernövény-magok, no és a kertben itt-ott megbújó többiek is elindultak!!!! Az "első fecskék" a körömvirágok. Íme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az első fűszernövény pedig a lestyán. Ez egy nagyszerű fűszer, a legtöbb leveskockában, levesízesítőben benn van. Talán egyszer már használtuk is, de valószínűleg keveset tettünk ennivalónkba, mert különösebb ízt nem éreztünk.

Szóval örömködök egy kicsit :-) Egyébként megmetszettem még a borsikafüvet, az izsópot is. Azért jó velük dolgozni, mert 1. nagyon szívmelengető dolog kertészkedni, ápolgatni a növényeket. 2. Fantasztikus illatok vannak a kezünkön, a levegőben. Az izsóp pl. különleges zamatú, bár elég egyedi, szinte különc. A hétvégén párolt zöldséghez kerestem fűszert, és nem szerettem volna a szokványosakhoz nyúlni. De az izsóp és a többiek sem (pl. majoranna, bazsalikom) illettek hozzá, túl markánsak, "egyediek" voltak. Maradtam a borsikafűnél, az nem ront el semmit :-)

 

 

 

Csak hogy jobb kedvem legyen - két kép. Az egyik azért, hogy VÉGRE ESSEN AZ ESŐŐŐŐ!!! Szerintem ez mindenkinek jó lenne, de legfőképpen a növényeknek, beleértve mindegyiküket, az erdőktől a legkisebbekig. És nekünk is. Kell az az eső a mi lelkünknek is (a férjemének felettébb, ő folyton nyugat felé néz...). A másik kép pedig azért, hogy milyen szép is lesz, ha virágzik mindenféle körülöttünk :-)

süti beállítások módosítása