Ildikó Bogi 2012.10.02. 23:20

Joker

1. Gyúrd össze a tésztát és tedd be a hűtőbe (formázhatóbb).

2. Készítsd el a tölteléket.

3. Süsd meg.

4. Mondj áldást és fogyasszátok el!

 A tészta alapját sokféleképpen el lehet készíteni, talán mások az arányok, más lesz a vastagság, nekem Lajos Marié jött be. Az alaprecept tőle származik, de szinte már csak a tésztát használom belőle: 25 dkg finomliszt, 12,5 dkg vaj vagy margarin, só és bors, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl. Dolgozzuk össze először lisztet és a margarint, majd adjuk hozzá a tojást és a tejfölt, gyúrjuk jól össze és tegyük a hűtőbe.

 

Töltelék: most éppen patisszon, kevés cukkini, piros paprika, hagyma akadt itthon (a paprikát még a fólia ontja), gondolatformán tettem bele, 1-2 gerezc fokhagymát tettem hozzá és természtesen fűszereket: most többfélével dolgoztam - bazsalikom, kakukkfű és borsikafű, múltkor csak bazsalikomot használtam. Mindezt kevés olajon 1. hagymát dínszteljük, 2. jöhetnek a többiek, a végén a fűszerekkel - párolni, levét elfőzni.

Öntet: 25 dkg túrót, 2 dl joghurtot, 2 tojást, kb. 5-10 dkg trappista és esetleg füstölt sajtot, sót, borsot összekeverünk, majd mindezt a töltelékhez öntjük, elkeverjük.

Egy gyümölcstorta-formát kikenünk vajjal vagy margarinnal + lisztezzük. Sütő már izzik 200 fokig.Lisztezett felületen korongra nyújtjuk és a formába tesszük (feltekerjük a nyújtófára). Végiggurítjuk a formán és ezzel levágjuk a fölösleget - díszeket formázhatunk belőle. Megszurkáljuk a tésztát, az oldalához nyomjuk a tésztát, ráöntjük a tölteléket és 1 óra alatt megsütjük.

Fogy, fogyogat... elfogyott... :-)

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr914816988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása