Valójában ez egy hamarjában összehozott tésztasaláta, délben értünk haza, és tekintettel erre a hőségre, amikor nehéz ételre nem nagyon vágyik az ember. Így találtam ezt a receptet, de valójában a saját fejem után mentem (megint). Bejött.

Hozzávalók: 1 kisebb cukkini, esetleg 1-2 paprika, valami füstölt sonka / tarja, oregánó, bazsalikom, 2-3 kanál tejföl, tészta.

Elkészítése:

Hagymát megdínszteltem, hozzátéve kb.két szelet füstölt tarját (hűtőpultban kapható, nálunk a fagyasztóban van eltéve 2-3 szeletenként, ízesítésre). Aztán beleteszem a kockára vágott cukkinit, esetleg paprikát és megpárolom. És itt jönnek a fűszerek: oregánó és bazsalikom. Végül tejfölt keverek bele - ki-ki ízlése szerinti mennyiséget.

Külön kifőzöm a tésztát (éppen penne volt otthon) és összekeverem a párolt, fűszeres, tejfölös zöldségekkel.

Jó étvágyat! Hidegen is jó.

A bejegyzés trackback címe:

https://fuszereslevendula.blog.hu/api/trackback/id/tr1004626962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása